Tragedy Girls

Vrolijk fout op de korrel

'Tragedy Girls' presenteert zich als een rasechte slashersatire en maakt die belofte helemaal waar.

Sadie (Brianna Hildebrand uit 'Deadpool') en McKayla (Alexandra Shipp uit 'X-Men: Apocalypse') zijn de meest populaire meisjes op school, inclusief cheerleading en een ruim aantal twittervolgers. In hun vrije tijd hebben ze bovendien een originele hobby: mensen vermoorden zodat ze steeds iets spectaculairs te melden hebben op hun pagina 'TragedyGirls'. What could go wrong?

Wat volgt is een aaneenschakeling van geschifte plannen en bloederige moorden, alle geserveerd met jeugdig enthousiasme onder begeleiding van vrolijke popdeuntjes. Hildebrand en Shipp spelen hun personages bovendien vol overtuiging en hebben zichtbaar plezer in hun rollen.

Regisseur Tyler MacIntyre’s is met 'Tragedy Girls' aan zijn tweede langspeler toe na 'Patchwork', een even geschifte horrorkomedie. Ook zijn nieuwste is er eentje van het love it or leave it-genre. MacIntyre gaat met 'Tragedy Girls' immers all out, er is geen middenweg. Ofwel ben je gedegouteerd, ofwel ben je onder de indruk van de vakkundigheid waarmee MacIntyre sociale media en het daaraan verbonden egocentrisme vrolijk fout op de korrel neemt. Wij behoren zonder twijfel tot de laatste categorie. Een B-film kan ook zijn charme hebben.

Details Nu in de zalen
Jaar:
2017
Speelduur:
98 min.