Pathology

'Gebuisd op het toelatingsexamen'

Alyssa Milano mag dan wel de looks hebben. Des te minder memorabel zijn de films waarin zij opdraaft. Als ‘goede engel’ in 'Charmed' vinden we haar iets te braaf. Als rebelse tomboy (die opgroeit tot knappe tiener) in ‘Who’s the boss’ draafde ze twintig jaar geleden in onze ontluikende dromen. Maar toch, telkens als we haar naam zien, gaat ons hart sneller kloppen en geven we haar voordeel van de twijfel. Met ‘Pathology’ kropen er meer goedgeluktwijfels doorheen ons lijf. Milo Ventimiglia ('Heroes') heeft de looks van een jonge Tom Cruise en is bijna onweerstaanbaar sexy. Maar als het filmhuis met enkel deze twee namen een film aan het publiek wilt verkopen, dan zullen ze beter hun best moeten doen.

De knappe premisse die in zeven haasten werd uitgewerkt tot een holderdebolder scenario dat te sterk aanleunt bij ‘Saw’ en ‘Hostel’, kan zelfs niet gered worden door de flitsende, grauwe, grofkorrelige beelden . Spijtig, want het idee van pathologiestudenten die elkaar uitdagen voor de perfecte moord had tot een mooie film kunnen leiden.

Ted Grey (Milo) is een jonge student die de kans krijgt bij een gerenommeerd team jonge pathologen stage te lopen. Eenmaal daar merkt hij dat enkelen er het snode plan op na houden, na hun werkuren ‘ongewenste figuren’ te vermoorden op slinkse wijze. Het is dan aan de medestudenten om te raden wat hen gedood heeft. Vloeibare stikstof, kaliumcyanide, injecties in het trommelvlies en dergelijke ontspringen aan hun fantasieën. Maar dan loopt het mis. Bij Jake Gallo (Michael Weston) beginnen de stoppen door te slaan wanneer Ted meldt dat hij wilt stoppen met dit spelletje. De hetze die hierop volgt, verandert in een voorspelbaar verhaal waarbij de seksuele losbandigheid die de moorden opriepen, ingeruild wordt voor trouwe liefde en Ted de held van het verhaal wordt.

Wat er echter schort aan ‘Pathology’ is diepgang in de karakters. De rol van Alyssa Milano (Glenn Williamson, het rijkeluisliefje van Ted) is niet meer dan een publiekslokker. De wrijvingen tussen Jake Gallo, zijn vrienden en de rest van het team blijven zonder reden. Maar vooral de omschakeling van Ted, van brave en verstandige geneeskundestudent tot moordspelletjes-spelend sluw persoon, gebeurt zo razendsnel dat je even de kluts kwijtspeelt.

‘Pathology’ drijft flirtend op een plas bloed gevuld met de lijken van ‘Saw’s allerhande. Net als deze films is het niets voor gevoelige kijkers. Alleen blijft het iets te hard hangen in het tienersegment om zwaar te beklijven. En raakt het niet verder dan een 'Dexter' meets '90210'.

Alyssa Milano mag dan wel de looks hebben. Des te minder memorabel zijn de films waarin zij opdraaft. Als ‘goede engel’ in 'Charmed' vinden we haar iets te braaf.

Lees de volledige review »
Details Nu in de zalen
Regisseur: Mark Schölermann
Acteur: Milo Ventimiglia, Michael Weston, Alyssa Milano
Jaar:
2008
Speelduur:
91 min.

1 Disc

Moet er iets meer zijn?

Buiten een paar trailers is er op deze DVD niets te vinden. Je kan wel genieten van de film in ware cinemastijl als je de juiste speakers aan je tv-set hangt. Is toch ook leuk?

Titel: Pathology
Jaar:
2008
Ondertitels:
Nederlands
Audiotrack:
Engels Dolby Digital 5.1
Formaat:
16:9 Anamorphic
Sound type:
Dolby Digital 5.1

Reageer