Orbiter 9

De 'Orbiter 9' is een ruimteschip bewoond door de 17-jarige Helena. Geboren op het schip en halverwege verlaten door haar ouders na een tragisch zuurstofdefect, is ze als koloniste moederziel alleen op weg naar een nieuwe planeet. Ze zal 40 jaar zijn als ze aankomt en tot die tijd geen mens zien. Dan krijgt ze eindelijk het langverwachte bezoek van een technieker die het zuurstofprobleem zal oplossen. Twee dagen lang heeft ze mannelijk gezelschap...

Dat de film aanstuurt op een romantische confrontatie is niet bepaald verrassend. Regisseur en schrijver Hatem Khraiche slaagt er echter in om zijn verhaal verder wel op een onverwachte manier te ontwikkelen.

Met Orbiter 9 krijgen we een sociaal kritisch en desondanks vlot verteerbaar sciencefictionverhaal voorgeschoteld. Hoofdrolspelers Clara Lago, een opkomende actrice in Spanje, en Álex González uit 'X-men first class', zijn geloofwaardig als Helena en Álex, de geliefden in de hoofdrol. De wereld waarin hun romance zich ontvouwt, is bovendien sfeervol en tot in de details uitgewerkt. Met een beperkt budget bereikt Hatem Khraiche een interessant, aantrekkelijk en meeslepend resultaat dat aanzet tot nadenken.

Details Nu in de zalen
Originele titel:
Órbita 9
Jaar:
2017
Speelduur:
95 min.