Operation Mekong

Blockbuster op z'n Chinees

'Operation Mekong is ‘Mission Impossible’ op zijn Chinees! Maar dan gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen (of dat maken ze ons toch wijs op het einde van de film). Lekker genieten van een brok vechten en schieten, auto-achtervolgingen én een coole hond genaamd Bingo! 

De gouden driehoek, een van 's werelds belangrijkste drugstrafiekgebieden, bevindt zich rond de Mekong-rivier in China. Een aantal jaar geleden werden daar twee commerciële schepen gekaapt. De 13-koppige bemanning werd onmiddellijk neergeschoten en de daders gingen ervandoor met 900.000 pillen drugs. Onmiddellijk na de aanval besloot de Chinese overheid een team samen te stellen dat deze bandieten, en vooral hun leiders, moest opsporen en arresteren. 

Voilà, een prachtig scenario voor een heerlijke actiefilm dachten ze duidelijk. En dat is ‘Operation Mekong’ ook zeker geworden. Hoewel sterk te betwijfelen valt of de rest van de film evenzeer strookt met de realiteit blijft het leuk om te weten dat deze heel bizarre plotlijn niet zomaar uit iemands slechte fantasie kwam. Verwacht je voorts maar aan een Chinese kopie van een Hollywood blockbuster zoals ‘Fast And Furious’ en dergelijke. Met dezelfde afwisseling tussen actiescènes en rustigere stukjes om het verhaal een beetje duidelijk te maken.

‘Operation Mekong’ is kortom geen hoogvlieger, maar valt zeker te smaken in de sfeer van het BIFFF. Weinig originaliteit, maar dat is ook niet steeds nodig om je gewoon eens goed te amuseren met wat hersenloze actie. 

Details Nu in de zalen
Jaar:
2017
Speelduur:
140 min.