Ocean's 8

'Glossy entertainende caper'

In de recente trend van de vrouwelijke remakes is er na de wat ons betreft geweldig entertainende 'Ghost Busters' nu ook 'Ocean's 8'. Het verhaal gaat als volgt: Debbie Ocean, zus van, heeft tijdens haar vijf jaar celstraf de perfecte overval uitgedacht. Samen met zeven andere, exclusief vrouwelijke criminelen beraamt ze de diefstal van een diamanten halsketting ter waarde van 150 miljoen dollar tijdens het luxueuze Met Gala. Want 'diamonds are a girls' best friend', so to speak.

Alles wat de Ocean-reeks met George Clooney was, weet regisseur Gary Ross met zijn '8' te reproduceren. '8' is gevat, entertainend en vliegt voorbij. De film zit met Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter en Rihanna sjokvol Hollywoodsterren die hun rollen met de benodigde klasse brengen. Bovendien is het eindresultaat zo mogelijk nog stijlvoller en cooler dan de mannelijke variant.

Helaas reproduceert Gary Ross ook de tekortkomingen van zowel de Clooney als de Sinatra-reeks: door zo veel personages aan te brengen en steevast te focussen op hoe cool en fashionable zij wel niet zijn, blijft er geen ruimte meer voor emotionele uitdieping. 'Ocean's 8' is zo smooth en slick als de outfits en de kapsels van haar hoofdrolspelers, dat er geen weerhaakjes zijn die ons echt hechten aan de personages. Daarnaast betreuren we de keuze van het object dat de dames samenbrengt. Moest het nu echt om de roof van een diamanten halsketting gaan tijdens een mode-event? Alsof vrouwen enkel oog hebben voor glimmende uiterlijkheden?

Los daarvan is 'Ocean's 8' een uitermate goed gemaakte en entertainende caper. Het had wat ons betreft gewoon net een tikkeltje uitdagender gemogen.

In de recente trend van de vrouwelijke remakes is er na de wat ons betreft geweldig entertainende 'Ghost Busters' nu ook 'Ocean's 8'.

Lees de volledige review »
Details Nu in de zalen
Jaar:
2018
Speelduur:
106 min.

1 Disc

Ocean's 8
Uitermate mager

Wat de extra's betreft staat op het schijfje enkel een mini-docu van 10 minuten getiteld 'A heist in heels' waar de cast enthousiast vertelt hoe ze deze “kruising tussen 'Oceans Eleven' en 'The devil wears Prada' " gemaakt hebben. Uitermate mager dus.

Titel: Ocean's 8
Jaar:
2018

Reageer