Lara Croft - tomb raider: the cradle of life

Tomb raider 2: Jan maakt het te Bont

Het gaat niet zo best met de Nederlandse regisseur Jan de Bont. "The haunting" uit '99 kon het fiasco van "Speed 2: cruise control" verre van goedmaken. Hij doet een nieuwe poging met "Lara Croft - Tomb raider: the cradle of life". Gewaagd, want het gaat niet alleen om een game-verfilming, het is ook nog eens een sequel . Als je weet dat de eerste "Tomb raider" een hoop negatieve kritiek over zich heen kreeg, hou je best je hart vast. Lara Croft (Angelina Jolie) is een jonge Britse archeologe. Op één van haar zoektochten naar eeuwenoude artefacten stuit ze op een bol, die naar de Doos van Pandora leidt.

Die Doos laat eenmaal geopend het ultieme kwaad op de wereld los. Het is dus voor iedereen beter dat dat doosje dicht blijft. Toch is een snoodaard (en een hoop Chinezen) van plan om die bol te veroveren en de Doos van Pandora (god weet waarom) te openen. Gelukkig is Lara Croft er om met haar vrienden de wereld te redden... Vergeet dit verhaal onmiddellijk. Geld noch moeite werden gespaard om het scenario ongeloofwaardig en flinterdun te maken. De meeste actiescènes zijn ofwel saai ofwel onwaarschijnlijk (dat laatste mag alleen in 'n James Bond). Een voorbeeld. Lara Croft is op excursie op de bodem van de Middellandse Zee. Ze snijdt zichzelf in de arm om een haai te lokken. Van zodra zo’n beest tot bij haar gezwommen is, wordt duidelijk waarom.

Ze verkoopt het een mep op zijn haaiensmoel, net voordat die de hap van zijn leven kan nemen. Helemaal van zijn melk zwemt het dier weg. Croft klampt zich aan zijn rugvin vast om zo snel aan de oppervlakte te geraken. Right. De enige reden waarom je deze film wil zien, is een adembenemende Angelina Jolie in een spannend, zilveren duikerspak. Wie met andere woorden graag een lekkere griet in nauwsluitende en schaarse kledij ziet rondhossen: ga dat zien! De rest: blijf thuis en bekijk "Lara Croft – Tomb raider: the cradle of life" later eens op DVD of zo...

Details Nu in de zalen
Regisseur: Jan de Bont
Acteur: Angelina Jolie, Gerard Butler, Chris Barrie, Djimon Hounsou, Ciaran Hinds
Jaar:
2003
Speelduur:
113 min.