Kong: Skull Island

'Koning Kong, meester van de monsters'

'Kong: Skull Island' is de laatste variant op het ondertussen reeds talloze malen verfilmde 'King Kong'-verhaal. Van bestiale romances is in deze prent echter geen sprake. Regisseur Jordan Vogt-Roberts trekt immers resoluut de kaart van de blockbuster.

We maken kennis met John Goodman in de rol van een wetenschapper die op expeditie wil naar een eiland dat ‘nog mysterieuzer is dan de Bermudadriehoek’. Onder begeleiding van een team Vietnamveteranen aangevoerd door Samuel L. Jackson in Samuel L. Jackson-modus, Tom Hiddleston als ‘pseudogevaarlijk en juist hierdoor aantrekkelijk’ hoofdpersonage voor heteroseksuele vrouwen en Brie Larson als politiek correcte, vrouwelijke toevoeging aan de cast, trekt hij erop uit. Algauw blijkt dat Skull Island niet enkel bewoond wordt door een grote aap die aangesproken wordt met Kong en die behandeld wordt als een koning, maar ook door allerhande andere spectaculaire monsters met wie Kong geregeld een robbertje vecht. Let the fun begin!

Wat volgt, is een CGI-fest om u tegen te zeggen. Het verhaal is uitermate beperkt, maar de sfeer zit helemaal goed. Het feit dat Roberts een topcast rond zich heeft om het geheel tot leven te wekken, is de eerste grote plus. John C. Reilly als verloren gewaande WOII-soldaat ontpopt zich bovendien gaandeweg tot het hart van de film. Enkele goed getimede kwinkslagen houden de film luchtig, en een topsoundtrack bestaande uit seventies klassiekers brengt het geheel op smaak. Kortom: de nieuwste Kong is geen grote cinema, maar een zomerfilm die zijn ambities om te entertainen waarmaakt.

 

'Kong: Skull Island' is de laatste variant op het ondertussen reeds talloze malen verfilmde 'King Kong'-verhaal. Van bestiale romances is in deze prent echter geen sprake.

Lees de volledige review »
Details Nu in de zalen

1 Disc

Kong: Skull Island

In de korte promodocu ‘Tom Hiddleston, the intrepid traveler’ volgen we acteur Tom Hidleston op de verschillende locaties waar de film werd opgenomen (Hawaï, Vietnam, Australië). Het schijfje bevat tevens vier deleted scenes zonder veel uitleg. Een zeer basic menu dat eruitziet alsof een 10-jarige een dvd’tje met wat extra’s heeft gebrand, presenteert dit alles aan de kijker.

Titel: Kong: Skull Island

Reageer