Hancock

'Chagrijnige superheld'

Het voelt een beetje raar in het begin, maar Will Smith speelt in ‘Hancock’ een superheld zoals je er nog nooit eentje gezien hebt. Hij draagt geen nauwaansluitend broekje en bijhorende cape en hij draagt in het echte leven geen bril om zijn ware identiteit achter te verbergen. Neen, iedereen weet perfect wie Hancock is. In tegenstelling tot veel collega’s superhelden is Hancock eigenlijk een vervelend ventje. Hij pakt de misdaad wel aan, maar schuwt daarbij zelf geen overbodig geweld en een portie agressie op tijd en stond.

Het volk begint het na een zoveelste rampzalige reddingspoging van Hancock serieus op de heupen te krijgen en eist van de politie dat ze de arrogante superheld even op z’n plaats zetten. Hancock krijgt echter steun van Ray Embrey (Jason Bateman), een pr-man die wanhopig op zoek is naar een betere wereld. Embrey zet een slim plan op poten waardoor Hancock gegeerd en bewonderd zal worden door het grote publiek.

Regisseur van dienst is Peter Berg, een man die vooral veel acteerervaring heeft, maar de laatste jaren ook wat vaker achter de camera plaatsneemt. De eerste tien minuten lijkt het alsof hij met ‘Hancock’ volledig de verkeerde richting uitgaat (de special effects zien er bij momenten wat cheap uit en Will Smith hangt echt de chagrijnige vent uit). Maar naarmate het duidelijk wordt waar deze hele film naartoe leidt, begin je echt zin te krijgen in meer. En begin je te supporteren voor de superhero met aparte karaktertrekjes.

De rol van Hancock is Will Smith eigenlijk op het lijf geschreven. De man mag nog zo arrogant uit de hoek komen, ergens in z’n ogen zie je nog wel dat kleine sprankeltje zonneschijn waardoor je toch nog sympathie krijgt voor z’n personage. Jason Bateman is dan weer goed gecast als de doordeweekse pr-man die toch wil uitblinken en Charlize Theron staat vooral mooi te wezen. Ze kan niet echt haar stempel op deze film drukken, maar dat kan de pret niet bederven.

Het voelt een beetje raar in het begin, maar Will Smith speelt in ‘Hancock’ een superheld zoals je er nog nooit eentje gezien hebt.

Lees de volledige review »
Details Nu in de zalen
Regisseur: Peter Berg
Acteur: Will Smith, Jason Bateman, Charlize Theron
Jaar:
2008
Speelduur:
92 min.

1-disc dvd

Niet bovennatuurlijk

Zowel op Blu-ray disc als op dvd zijn dezelfde Hancock-extraatjes terug te vinden: een making of, vier docu's en nog wat trailers.

Het materiaal uit de making of gunt je een mooie blik achter de schermen van de opnames van deze actieprent. De docu's zullen best wel interessant voor superhero-fans, maar ze zijn zeker geen verkoopsargument op zich. Al bij al is dit toch een geslaagde dvd-release.

Titel: Hancock
Jaar:
2008
Ondertitels:
Nederlands
Audiotrack:
Engels
Formaat:
16:9 Anamorphic
Sound type:
Dolby Digital 5.1

Reageer