The girl with all the gifts

'The girl with all the gifts' vertelt het verhaal van Melanie. Melanie is een klein meisje dat 's morgens gewekt wordt door bewakers, wordt uitgescholden voor geaborteerd tuig, gemuilkorfd en vastgebonden wordt aan een rolstoel en zo samen met gelijkaardig behandelde kinderen naar de klas wordt gebracht. Juffrouw Justineau (Gemma Arterton ) is de enige die hen vriendelijk behandelt. De kinderen blijken 'hungries', een variant van zombies. De wereld is geïnfecteerd en met deze kinderen probeert Dr. Caldwell (Glenn Close) een antivirus te ontwikkelen. Als de basis waar het gezelschap gestationeerd is, overvallen wordt door een massa volwassen hungries, weten Justineau, Caldwell, en enkele bewakers samen met Melanie te ontsnappen.

Regisseur Colm McCarthy is met de verfilming van het gelijknamige boek van M.R. Carey aan zijn tweede langspeler toe, na de horrorfantasy Outcast uit 2010. Hij is vooral bekend van zijn werk aan televisieseries als Peaky Blinders, Sherlock en Dr. Who, en heeft het metier daar duidelijk goed onder de knie gekregen. McCarthy heeft geen bloed gespaard, maar toch heeft zijn film meer weg van een coming of age-film of roadmovie dan van een horrofilm. Dit dankzij de juiste dosering tussen actie en rust.

Voor 'The girl with all the gifts' heeft hij bovendien enkele grote namen weten te strikken. Zij brengen de personages geloofwaardig tot leven, en ook de kindacteurs en dan vooral Sennia Nanua als Melanie, vallen zelden door de mand.

Met 'The girl with al the gifts' levert McCarthy een interessante variant op het zombiegenre af. De sfeer zit bijna over de hele lijn goed, alles is netjes in beeld gebracht, en enkel het einde had niet zo letterlijk moeten overgenomen worden uit het boek. Een aanrader voor fans van intelligente sciencefiction.

Details Nu in de zalen
Jaar:
2017
Speelduur:
116 min.