Geostorm

'Spectaculair ‘wat als'-verhaal met weinig diepgang'

Wat als we de klimaatverandering wetenschappelijk zouden kunnen bestrijden? Wat als het al te laat is om het tij te keren? En wat als die wetenschappelijke oplossingen voor nieuwe problemen zorgen? 'Geostorm’ probeert een antwoord te geven op al deze hypothetische vragen die eigenlijk al niet meer ver van de werkelijkheid liggen. Tenminste wat betreft de overschrijding van wat onze aarde nog kan verdragen. De wetenschappelijke vooruitgang daarentegen ligt in de realiteit nog ver van wat de filmmakers beweren.

Een allesomvattend netwerk van satellieten zou onze planeet kunnen beschermen tegen de uitspattingen van een getormenteerd klimaat. Met Gerard Butler als de architect van het internationale project, Andy Garcia als Amerikaans president Palma en Ed Harris als hoofd van de geheime dienst kan de film rekenen op een sterke cast. Acteurs die het gewoon zijn om met veel emotie hun uitgewerkte personages op het doek te krijgen. Jammer genoeg ontbreekt het dit verhaal nu net aan die o zo belangrijke diepgang. 

De sterk uitgewerkte beelden van de rampen die overal ter wereld plaatsvinden zouden een stevige impact kunnen hebben, ware het niet dat films als ‘Independence day’ en zelfs 'An inconvenient truth’ ons reeds bekend maakten met deze verschrikkelijke waarheid. Het schokeffect waarvan dit soort films het moet hebben, is hierdoor een grote afwezige.

De dvd-versie van deze 'leuke rampenfilm’, zoals de schrijvers hem zelf omschrijven, biedt de kijker een vier minuten durende inkijk achter de schermen die de makers evengoed hadden kunnen weglaten. Voor de extra's hoef je de dvd alvast niet aan te schaffen. Waarom zou je deze film dan wel inplannen op een luie zondag? Door het tekort aan diepgang kijkt hij als een trein en hoewel de dialogen bij momenten ongeloofwaardig overkomen, zorgt de snelle opeenvolging aan actiescènes voor een beklijvende spanningsboog die ietwat spijtig uitmondt in een voorspelbaar Hollywoodeinde.

 

Wat als we de klimaatverandering wetenschappelijk zouden kunnen bestrijden? Wat als het al te laat is om het tij te keren? En wat als die wetenschappelijke oplossingen voor nieuwe problemen zorgen?

Lees de volledige review »
Details Nu in de zalen

1 Disc

Geostorm (dvd)

De dvd-versie van deze 'leuke rampenfilm’, zoals de schrijvers hem zelf omschrijven, biedt de kijker een vier minuten durende inkijk achter de schermen die de makers evengoed hadden kunnen weglaten. Voor de extra's hoef je de dvd alvast niet aan te schaffen

Titel: Geostorm

Reageer