Fortunata

Wild en warrig als een Italiaanse furie

Hollen van her naar der is een must voor Fortunata om door het leven te komen. In tegenstelling tot het hoofdpersonage houdt 'Fortunata' dat tempo echter niet zo lang vol.  

Fortunata is een kapster die iedere dag van huis tot huis spurt om te sparen zodat ze haar eigen salon zou kunnen financiëren. Tegelijkertijd dient ze te zorgen voor haar tegenstribbelende dochter, om dan nog maar te zwijgen van de vechtscheiding die ze moet voeren met haar (ex-)man. Hulp vindt ze bij haar bipolaire/junkie jeugdvriend die haar bijstaat in het realiseren van haar droom: 'Lucky', het eigen salon genaamd naar zichzelf in het Engels. 

Het uitgangspunt van 'Fortunata' is leuk en interessant, en komt in het eerste deel van de film ook mooi tot uiting. Jammer genoeg vonden de makers het nodig om meer te doen met deze personages. Zo komen rare situaties uit het verleden naar boven en passeren daarmee andere personages de revue die weinig aansluiten bij het originele concept. 

Hoewel 'Fortunata' kan rekenen op een leuke cast, die een mooie wereld voor ons maakt kan de film jammer genoeg weinig indruk nalaten. De verhaallijnen die het tweede gedeelte overnemen zijn vaag en onduidelijk en doen de leuke sfeer van het begin helemaal teniet. Wat overblijft is een warrig slot met weinig punch. Het principe van less is more had het script enorm deugd kunnen doen.  

Details Nu in de zalen
Jaar:
2017
Speelduur:
103 min.