Forgetting Sarah Marshall

'Onderbroekenlol'

Met tegengestelde meningen trek ik op een blauwe maandag naar de bioscoop. 'Forgetting Sarah Marshall' staat immers op het menu. Een film van de makers van ‘The-40-year-old Virgin' - nu niet echt mijn lievelingsfilm - en daarbovenop nog eens ronduit lelijke filmposter. Maar langs de andere kant krijgt 'Forgetting Sarah Marshall' wel een vlotte 7,8/10 op IMDB.com en spelen er niet één maar wel maar liefst twee (!) bloedmooie vrouwen in de hoofdrol. Een moeilijke keuze dus.

In 'Forgetting Sarah Marshall' is Jason Segel niet alleen regisseur, maar neemt hij ook de mannelijke hoofdrol voor zijn rekening. Hij vertolkt de rol van Peter, een wat zielige, jonge dertiger wiens vriendin een echte tv-ster is. Wanneer zijn vriendin (Sarah) het uitmaakt, beseft Peter dat eigenlijk niets in zijn leven hem nog boeit en besluit hij op vakantie te vertrekken naar Hawaï. Eenmaal aangekomen in zijn hotel blijkt dat Sarah ook op vakantie is op Hawaï en zelfs in hetzelfde hotel verblijft als Peter. Wat een toeval! Tot overmaat van ramp is Sarah er niet alleen, maar is haar nieuwe vriend er ook bij.

De constante confrontatie met zijn ex is hard voor Peter, maar door Sarah leert hij ook een nieuw meisje kennen: Rachel, de hotelreceptioniste. Een romance is in de maak. Al snel wordt duidelijk dat 'Forgetting Sarah Marshall' een zeer leuke film is. Van bij de start komen de grappen en grollen in sneltempo op je af. Akkoord, veel flauwe moppen en vooral onderbroekenlol, maar het werkt wel. Sommige scènes overschrijden echt wel de grens van het fatsoen, maar die bedekken we maar al te graag met de mantel der liefde.

Qua acteerprestaties kunnen we kort zijn. Jason Segel (Peter), Kristen Bell (Sarah Marshall) en Mila Kunis (Rachel) halen een goed acteerniveau, maar vast en zeker niet meer dan dat. Geen enkele acteur steekt er met kop en schouders bovenuit, wat op zich wel jammer is. Geen nieuwe ontdekkingen dus.

'Forgetting Sarah Marshall' is een film om bij neer te zitten en je gewoon te laten onderdompelen in het verhaal. Overigens geen origineel verhaal, maar wel een leuke vertolking. Wanneer je 'Forgetting Sarah Marshall' in de bioscoop ziet en niemand lacht ook maar één keer, dan zal het eerder aan het norse publiek liggen dan aan de film. Je mening baseren op basis van een filmposter blijkt dus echt niet betrouwbaar te zijn.

Met tegengestelde meningen trek ik op een blauwe maandag naar de bioscoop. 'Forgetting Sarah Marshall' staat immers op het menu.

Lees de volledige review »
Details Nu in de zalen
Acteur: Kristen Bell, Jason Segel, Mila Kunis
Jaar:
2008
Speelduur:
112 min.

1-disc

(Geweldige) muziek centraal

Doorheen de film speelt de muziek een belangrijke rol en dat is op de dvd niet anders. De menu's bijvoorbeeld worden opgefleurd met de tunes die speciaal voor de film geschreven werden.

Bij de extra's zelf vinden we om te beginnen de videoclip van het nummer 'We've got to do something' van de fictieve band 'Infant sorrow'. Geweldige lyrics en dito clip. Vervolgens zien we hoofdrolspeler Jason Segel tijdens een repetitie een nummer uit zijn Draculamusical oefenen, tot groot jolijt van cast en crew - en de kijker.
In een volgende extra nemen we een blik achter de schermen van de productie van die bewuste Draculamusical. Zo komen we bijvoorbeeld te weten dat Segel in het echte leven effectief zo'n musical aan het schrijven was en dat de poppen gemaakt zijn door het bedrijf dat ook achter 'The muppet show' zit. Het mag misschien minder interessant klinken, maar Kristen Bell die uit het niets achter iemands schouder opduikt of Jason Segel die een interview doet met zijn Draculapop, het is zeer vermakelijk!

Er zijn ook minder muzikale extra's, een blooper reel bijvoorbeeld. Het zijn er niet overdreven veel (een kleine acht minuten), maar ze zorgden toch meermaals voor een schaterlach. Wat nog lachwekkender is krijgen we te zien in 'Line-o-rama'. Daarin krijgen we verschillende versies te zien van dezelfde scènes, waarbij de acteurs gewoon bepaalde zinsnedes improviseren. Het is verbazingwekkend wat sommigen (Russell Brand, ook bekend van dit) on the spot kunnen verzinnen. De extrasectie wordt verder nog uitgebreid met een reeks deleted scenes. Waarom ze te min voor de film geacht werden, het is ons een raadsel.

Op de standaardextra's hebben de makers ook niet bespaard. Het optionele audiocommentaar bij de film is ingesproken door de regisseur, twee producenten en de belangrijkste acteurs (Jason Segel, Kristen Bel, Mila Kunis, Russell Brand en Jack McBrayer) en dat is een hele hoop meer dan bij de meeste dvd's. Gevolg: het audiocommentaar is effectief interessant én grappig.

Ten slotte krijgen we ook nog de trailers van deze en een hoop andere films.

Titel: Forgetting Sarah Marshall
Jaar:
2008
Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits
Audiotrack:
Engels Dolby Digital 5.1, Duits Dolby Digital 5.1
Formaat:
16:9 Anamorphic

Reageer