Escape Room

Ontsnappen of uitgemoord worden: de keuze is aan jullie

Een goed avondje griezelen in de paasvakantie, daar kan iedereen zich wel in vinden toch? Doe daarvoor niet te veel moeite: trek gewoon naar het BIFFF en maak daar een wilde keuze uit hun aanbod. Je zal na circa 2 uur enthousiast de zaal verlaten! Dat was ook bij ons het geval na het zien van 'Escape Room'. 

Laat ons eerlijk zijn, het plot van de film stelt niet echt veel voor. Twee dikke vrienden die van horror houden besluiten om hun vriendinnen op dubbeldate mee te nemen naar een escape room. Zo’n kamer waarin je met z’n allen wordt opgesloten en naar hints moet zoeken om er binnen een bepaalde tijd weer uit te raken. Maar eens ze daar zijn blijkt echter ‘het monster’, een acteur die voor de nodige afschrikking moet zorgen, bezeten te zijn en probeert hij hen allemaal uit te moorden.

Die escape room is best een leuk concept voor een horrorfilm, en dat is ‘Escape Room’ helemaal geworden: leuk. Al zit het scenario zeker niet geweldig in elkaar. De film beginnen met twee Arabieren in de woestijn, om dan plots na de titelsequentie in LA te herbeginnen: het is niet bepaald een vloeiende overgang. Ook de acteerprestaties zijn niet echt om over op te scheppen. Maar dat is juist wat het zo vermakelijk maakt. Vanaf minuut één is het genieten, zowel van de mopjes in de film – maar vooral van die van het fantastische BIFFF-publiek – als van de spanning en gruwel die nooit helemaal realistisch worden.

‘Escape Room’ is in dat opzicht een perfecte keuze als de horrorfilm om met je vrienden naar te kijken en zal jullie helemaal los laten komen van de werkelijkheid. Een leuk avondje vermaak, ook voor zij die niet onmiddellijk van te veel bloed en gruwel houden! 

Details Nu in de zalen
Jaar:
2017