Entourage

'Vince, E, Turtle & Drama zijn terug!'

Een televisieserie omvormen tot een film is geen garantie voor topkwaliteit. Sommigen slagen erin om de kwaliteit en het niveau van de serie te evenaren, denk maar aan ‘South Park: bigger, longer and uncut’, terwijl anderen de charme van de serie doen vergeten, neem bijvoorbeeld de ‘Sex and the city’ films. Daarom is de hamvraag bij ‘Entourage’ uiteraard: slagen ze erin om de amusante serie terug te brengen of hadden ze het toch beter gelaten bij wat het was?

Het antwoord wordt vanaf de eerste seconden duidelijk waarbij de adrenaline van Royal Blood met ‘Figure It Out’ de rollercoaster terug in gang brengt. We zien de entourage: E, Turtle en Drama in een speedboot gebracht worden naar het jacht waar filmster Vince een feest geeft om het einde van zijn (wel erg korte) huwelijk van acht dagen te vieren.

Wie nu al niet kan volgen - maak je geen zorgen! De film heeft, voor de minder trouwe kijkers, na de openingsscène een slimme terugblik op de serie ingeblikt waardoor iedereen het verhaal snapt en waarbij de fans nog eens nostalgisch kunnen terugkijken zonder in slaap te vallen. Het komt erop neer dat Vince (Adrian Grenier) een succesvolle acteur is geworden tijdens de serie en zich steevast laat omringen door zijn vrienden Eric (Kevin Connolly) en Turtle (Jerry Ferrara), die hij al sinds de kleuterschool kent en zijn broer Johnny Drama (Kevin Dillon).

In ‘Entourage’ mag Vince aan de slag in een nieuwe blockbuster, maar hij besluit dat hij deze voor de verandering ook wilt regisseren. Van het filmproces zien we weinig, want het plot gaat van start wanneer blijkt dat Vince gigantisch over het budget is gegaan en dat hij nog extra kapitaal nodig heeft om de film te kunnen afwerken. Zo komt Ari in beeld, zijn trouwe agent en baas van de studio die de film produceert, die naar Texas moet om de geldschieters extra geld te vragen.

Zoals de fans weten zit ‘Entourage’ vol met echte wereldsterren die een karikatuur van zichzelf spelen. Zo kwamen beroemdheden als Mark Wahlberg, Scarlett Johansson en Martin Scorsese even piepen in de serie. Iedereen met een beetje faam lijkt te springen om mee te spelen en dat is geweldig amusant! We zien Pharell Williams een optreden geven, Jesscia Alba komt even mooi wezen en MMA fighster Ronda Roussey neemt zelfs een heel zijverhaal voor haar rekening.

‘Entourage’ slaagt er helemaal in om de serie te evenaren. Het biedt echter geen nieuw einde dat het zwakke einde van de serie doet vergeten, maar het is eerder een topaflevering uit de eerste seizoenen die 100 minuten duurt en waarbij je tijdens de credits al de volgende aflevering wilt opzetten. Voor fans is het een mooie aanvulling op het jarenlange kijkplezier, voor de nieuwkomers is het ongetwijfeld een mooie intro om de serie eens te bekijken.

Een televisieserie omvormen tot een film is geen garantie voor topkwaliteit.

Lees de volledige review »
Details Nu in de zalen
Jaar:
2015
Speelduur:
104 min.

1 Disc

Entourage (dvd)
Blijven lachen met Entourage!

Jammer genoeg weinig extra te vinden op de dvd van ‘Entourage’. Enkel slecht een paar ‘deleted scenes’, of beter gezegd: enkele langere versies van scènes die in de film zitten. Het ‘screening feestje’ is wat uitgebreider, de scène uit ‘Hyde’ is wat vetter en aan Lloyds trouw worden nog enkele moppen toegevoegd. Magertjes, maar daarom niet slecht. De scènes zijn niet echt een aanvullig voor de film, maar er zitten wel enkele toffe inside jokes voor de fans van serie in: Johnny’s obsessie voor mannelijke kuitspieren en Bob Saget die zijn gastrol uit de serie nog eens uitgebreider komt overdoen zijn alvast toppers. 

Titel: Entourage

Reageer

Meest recent