Eat local

Acteur en debuterend regisseur Jason Flemyng heeft vrienden, veel vrienden. Voor 'Eat local' kon hij o.a. rekenen op Jason Stratham om de gevechtscènes in goede banen te leiden en David Fincher voor cinematografische tips. Tevens rekende zowat de hele cast een vriendentarief aan voor hun acteerprestaties. Als je van 'spot de bekende Brit' een drankspelletje maakt tijdens 'Eat local', ben je na afloop van de film dan ook ladderzat.

Het verhaal gaat als volgt: De Britse raad der vampieren heeft zich verzameld voor hun twee-eeuwlijkse bestuursvergadering. Ze bespreken voedingsterritoria en herbevestigen de algemene afspraken en statuten, tot een afdeling van het leger besluit dat het tijd is voor een interventie.

Wat volgt zijn vampieren met machinegeweren.

Er volgt natuurlijk nog wel meer, maar de focus ligt op gewelddadige actiescènes en absurde dialogen. Stereotypen worden op hun kop gezet (dat oude vrouwtje!) en bloed vloeit rijkelijk. Met 'Eat local' heeft Jason Flemyng een uitermate lollig debuut afgeleverd. De zwart-humoristische toon zit juist, alles in netjes in beeld gebracht, en de ervaren acteurs weten waar ze me bezig zijn. Een leuke film voor liefhebbers van het genre, waar niets op aan te merken valt.

Details Nu in de zalen
Jaar:
2016
Speelduur:
94 min.