The boondock saints 2: all saints day

'Niet zo heilig meer'

Toen Troy Duffy naar buiten kwam met 'The boondock saints' veroverde hij menig harten van de stijlvolle actiefilmliefhebbers. De MacManus Brothers lieten dan ook een blijvende indruk na met hun eigenwijze en dolgedraaide manier van wraak nemen. De film verraste door middel van een origineel script dat op een niet alledaagse manier naar voren werd gebracht. Iedereen herinnert zich nog wel de detectives die uitzochten wat er nu precies gebeurd was om dan weggeblazen te worden met een flashback met de eigenlijke feiten door middel van uiterst entertainende shoot-outs. In 'The boondock saints: all saints day' probeert Duffy dezelfde stijl te hanteren. Het sleutelwoord in voorgaande zin is echter wel 'probeert'!

De laatste acht jaar van hun bestaan leefde de familie MacManus geïsoleerd op het platteland van Ierland. Wanneer ze ontdekken dat in Boston een priester is geëxecuteerd op dezelfde wijze waarop de Brothers hun slachtoffers van het leven beroofden kunnen ze niet anders dan terugkeren om hun naam te zuiveren. Eens terug in Boston beginnen de wraakengels hun golf van geweld en vernieling met als doel diegene vinden die verantwoordelijk is voor de moord op de priester.

Om te beginnen is het verhaal domweg onlogisch. De enige reden voor die, laat ons eerlijk zijn, belachelijke moord op de priester is om de MacManus Brothers terug een reden te geven om alles wat in hun weg staat van de kaart te vegen. Doorheen de hele film zit het script vol met kinderachtige oneliners, grote gaten en nog grotere fouten. Waar het verhaal in de eerste film boeide is het deze keer simpelweg om te gieren. En niet in de goede zin. Het is heel moeilijk om te geloven dat deze prent gemaakt is door dezelfde personen en met dezelfde acteurs want de twee films staan lijnrecht tegenover elkaar. De eerste was een stijlvolle actiefilm met de juiste dosis humor. Maar de tweede is meer een belabberde komedie met vlagen van misplaatste agressie.

Over de acteerprestaties valt in principe bijzonder weinig te vertellen. Over de hele lijn lijkt het gewoon nergens op. Buiten Billy Connelly (Il Duce) en Peter Fonda (The Roman) is er niemand die begrijpt wat subtiel acteren precies is. Flannery en Reedus (MacManus Brothers) zijn slechts een schim van wat ze waren in de eerste Saints-film. Totaal ongeloofwaardig en oppervlakkig, net als de rest van de cast trouwens. De actiescènes in de eerste film bevatten veel creativiteit en waren al bij al op een verfrissende manier gefilmd. In deze zijn ze finaal beschamend. Elke keer opnieuw bestonden ze uit slow motion en ellendige techno muziek. Komt er nog eens bovenop dat de Brothers telkens in open zicht stonden en nooit geraakt werden.

'The boondock saints: all saints day' is een grote teleurstelling voor iedere Saints-fan. Laat deze sequel voor wat het is en houd de familie MacManus in gedachten zoals je ze herinnert: stijlvol, cool en origineel!

Toen Troy Duffy naar buiten kwam met 'The boondock saints' veroverde hij menig harten van de stijlvolle actiefilmliefhebbers.

Lees de volledige review »
Details Nu in de zalen
Regisseur: Troy Duffy
Acteur: Sean Patrick Flanery, Norman Reedus, Billy Connolly, Peter Fonda
Jaar:
2009
Speelduur:
118 min.

1 Disc

Voor de 'diehard' Saints-fan

Het enige goede nieuws over de dvd zijn de extra's. De trouwe Saints-fans komen hier zeker aan hun trekken. De audiocommentaar van filmmaker en cast zit hier wel vol met grappen en grollen die de lachspieren tikkelen. Erbovenop krijgt de kijker veel 'inside information' die weliswaar enkel interessant is voor de echte diehards. 'Unprecedented acces' werpt een blik achter de schermen. Leuk, snel en veel actie! Jammer dat dit over de extra's gaat en niet de hoofdfilm. De verwijderde scènes en een discussie tussen Billy Connelly en Troy Duffy zijn niet echt de moeite waard om naar te kijken. Deze fungeren enkel als opvulling van de extra's.

 

 

Titel: The boondock saints 2: all saints day
Jaar:
2010
Ondertitels:
Nederlands
Audiotrack:
Engels Dolby Digital 5.1
Formaat:
16:9 Anamorphic

Reageer