30 minutes or less

'Apenstreken'

Toen we de blu-ray van ’30 minutes or less’ in onze speler schoven, waren onze verwachtingen allesbehalve hooggespannen. Op het eerste zicht lijkt dit namelijk een platvloerse komedie die je na een keer gezien te hebben, voorgoed uit je geheugen wist. Gelukkig konden we 80 minuten later een beter oordeel vellen.

Het verhaal gaat over Nick, een pizzabezorger. Na een ruzie met zijn beste vriend Chet en nadat hij te horen krijgt dat zijn love interest (en tevens de tweelingzus van Chet) van plan is te verhuizen, wordt hij in de val gelokt door twee gangsters in een apenkostuum. De twee willen niets liever dan de vader van één van hen te laten vermoorden door een huurmoordenaar. Aangezien dat veel geld kost, moet Nick een bank overvallen met een bom rond zich gebonden. Nick schakelt de hulp van zijn vriend in en samen besluiten ze er volop voor te gaan.

In het begin van de film stoorden we ons vooral aan de flauwe, seksueel getinte grappen. Ook het onfunctionele naakt ontbreekt niet in deze film. Gelukkig worden de grappen een stuk leuker vanaf het moment van de bankoverval. Dat is grotendeels zo dankzij de rol van Aziz Ansari die bij momenten echt de show steelt. Ook de andere acteurs doen behoorlijk hun best, al zitten sommigen teveel vast aan een eendimensionale personage om echt te kunnen schitteren. Zo moet Jesse Eisenberg iets teveel de held uithangen en kan ook Dilshad Vadsaria niet meer doen dan de dame in nood uithangen. Langs de andere kant zijn de slechteriken echt wel duivels en zijn de bijrollen heerlijk. We hebben al actiekomedies gezien met slechtere acteerprestaties.

Het meest storende vonden we de speelduur. Na nog geen anderhalf uur zit je al de credits te bekijken en dat is naar onze mening te kort. Wat ons betreft mocht de film wat meer tonen over de relatie tussen Nick en zijn beste vriend en het einde mocht daarentegen iets minder lang gerokken worden. Er zitten nog heel wat onnodige gebeurtenissen in de film na de bankoverval. Topscènes zijn ongetwijfeld de scène in de supermarkt wanneer de twee vrienden spullen gaan kopen om zich te verkleden als overvaller en de achtervolgingsscène die niet zou misstaan in een pure, serieuze actiefilm.

’30 minutes or less’ is een film waarmee we ons aangenaam geamuseerd hebben. Door het snelle tempo was er geen moment van verveling en dit is dan ook een aanrader voor met popcorn en drank te bekijken. De weinige minpunten worden ruimschoots goedgemaakt door het plezier dat er van de film afstraalt. Dit is een van de weinige actiekomedies die bij momenten een glimlach op ons gezicht kon toveren. Een aanrader voor een regenachtige (zomer)avond want je zal meer lachen met deze film dan met de herhalingen van ‘FC de kampioenen’. Een aanrader voor als je eens zin hebt in breinloos vermaak.

Toen we de blu-ray van ’30 minutes or less’ in onze speler schoven, waren onze verwachtingen allesbehalve hooggespannen.

Lees de volledige review »
Details Nu in de zalen
Jaar:
2011
Speelduur:
83 min.

Blu-ray 1-disc

'30 minutes or less'
Leuk voor 30 minuten of minder

Redelijk wat extra's op de blu-ray, slechts drie op de dvd. De bloopers zijn super, de audiocommentaren interessant en de verwijderde scènes een leuke toevoeging. Niets dat je niet verwacht had dus, maar wel aangenaam kijkvoer voor tussendoor.

 

Titel: 30 minutes or less
Jaar:
2012

Reageer