Sylvain Runberg & François Miville-Deschênes, ‘Zaroff’

Bloedstollende klopjacht

De collectie ‘Getekend’ van uitgeverij Le Lombard zorgt vaak voor vuurwerk. Denk maar aan ‘Old pa Anderson’, ‘Sykes’ of het meer recente ‘Kromneus’. In dit album kozen Runberg & Miville-Deschênes voor een bewerking op het verhaal van generaal Zaroff, gebaseerd op het boek ‘the most dangerous game’ van Richard Connell uit 1924 en de gelijknamige film uit 1932. Starten deden we zoals gewoonlijk op de achterflap, waar een brief staat van Fiona Flanagan naar Zaroff. Hij zou haar vader vermoord hebben tijdens een jachtpartij en uit wraak heeft Fiona zijn zus en haar kinderen gevonden en meegenomen naar het eiland. De toon voor het verhaal werd meteen gezet. 

Zaroff zelf zou in 1917 uit Rusland gevlucht zijn voor de revolutie en hij heeft ook zijn personeel meegenomen naar een eilandje. Daar houdt hij zich vaak bezig met het jagen en ook van menselijke jachttrofeeën is hij niet vies. Intussen krijgt hij ook de boodschap door die wij op de achterflap reeds terugvonden... en dan begint het kat-en-muisspel op een eiland vol boobytraps en roofdieren. Waar Zaroff eerst de jager was, wordt hij nu de prooi en is het aan hem om het tij nog te keren.  

Wat een heerlijke klopjacht is dit verhaal. Eerst en vooral probeert Sylvain Runberg ons emotioneel te betrekken bij het verhaal door het gezin van Zaroffs onschuldige zus en haar kroost in het gewoel te mengen. François Miville-Deschênes doet zijn duit in het zakje met knap getekende personages en schitterende realistische decors om duimen en vingers mee af te likken. We krijgen er zelf goesting van om zelf op reis te gaan naar een onbewoond eiland (maar liefst zonder Zaroff in de buurt). Kortom: onze (hoge) verwachtingen van de nieuwste binnen de ‘Getekend’-collectie zijn meer dan volbracht.  

Details Strips
tekenaar: François Miville-Deschênes
scenario: Sylvain Runberg
uitgeverij: Ballon Media, Le Lombard
Jaar:
2019
Aantal pagina's:
84