Philippe Aymond, 'Lady S 11. De breuklijn'

Een schokkend verhaal

In dit album, dat de titel ‘De breuklijn’ kreeg opgeplakt, volgen we onze favoriete ex-spionne Shanja, die nu werkt voor Action 19 en een debat in het Paleis van de Verenigde Naties te Genève komt bijwonen. Onderweg ontmoet ze Conrad, een oude bekende die nog steeds voor de CIA werkt. De vonk tussen Conrad en Shanja slaat meteen weer over, maar daarmee is het verhaal uiteraard niet volledig verteld. Shanja ontmoet met Anton Grivenko in het Paleis van de Verenigde Naties immers nog een oude bekende, die voor haar neus ontvoerd wordt door de CIA. Ze probeert de man in kwestie te helpen en neemt daartoe Melville Lawson onder de arm, een advocaat die zich specialiseert in mensenrechten.

Grivenko kan zo'n advocaat best gebruiken, aangezien hij ondertussen overgebracht is naar de gevangenis op Guantanamo op verdenking van het plannen van een terroristische aanslag. Al snel blijkt dat Grivenko geïnfiltreerd is in een terroristische organisatie, om zo te proberen de plannen te verijdelen. Nu hij gearresteerd is, moet men het geweer van schouder veranderen en een nieuwe campagne opstarten om de terroristen tegen te houden. Shanja verleent uiteraard graag haar medewerking en merkt dat de terroristische plannen betrekking hebben op Guantanamo zelf. Vanuit Cuba wordt er logistieke steun verleend. Het wordt een race tegen de klok om de aanslag te verhinderen.

‘De breuklijn’ is een erg goed album geworden in de reeks rond ‘Lady S’. Alle ondertussen klassiek geworden elementen zijn ook nu weer aanwezig. Shanja blijkt nog steeds te worstelen met haar verleden als spionne. Tegelijkertijd is ze maar al te bereid om haar diensten te verlenen aan allerhande geheime diensten. Het verhaal is spannend en mysterieus, zonder dat scenarist (en tekenaar) Philippe Aymond de verhaallijn daarvoor te complex heeft moeten maken. Het album eindigt dan ook nog eens met een serieuze cliffhanger, terwijl ook het tekenwerk van erg hoog niveau blijft. Al die redenen doe ons uitkijken naar nog meer lekkers in de reeks ‘Lady S’.

Details Strips
Scenarist: Philippe Aymond
Tekenaar : Philippe Aymond
Inkleurder: Sébastien Gérard
Uitgeverij: Dupuis
Jaar:
2015
Aantal pagina's:
48