Matthieu Bonhomme & Fabien Nury, 'Keizerin Charlotte 1: De Prinses en de Aartshertog'

Leerrijk én oogstrelend

Het koningshuis biedt al een hele tijd stof tot stripliteratuur, maar eerder in het komische genre. Denk maar aan reeksen van Charle Cambré over Albert & Co, later Filip van België en nu Filip & Mathilde. Daar amuseerden we ons met de fratsen van onze koning en zijn broer Laurent. Fabien Nury en Matthieu Bonhomme gooien het over een andere boeg met hun verhaal over prinses Charlotte van België met een serieus, historisch onderbouwd verhaal.

Het verhaal van deze prinses is bij enkelen al bekend, maar hoe tekenaar Matthieu Bonhomme het verhaal van scenarist Fabien Nury in beeld brengt, is fantastisch. Zo zien we de vroege dood van haar moeder, het huwelijk met Maximiliaan en uiteraard ook de huwelijksnacht, het bezoek aan ‘Sissi’ in Wenen en nog zo veel meer, waaronder het absolute hoogtepunt: het keizer en keizerin worden van Mexico.

Het auteursduo heeft het eerste deel van Charlottes levensverhaal quasi perfect in beeld gebracht. Matthieu Bonhomme – die we kennen van de reeksen ‘Esteban’, ‘Texas Cowboys’ en het Lucky Luke-hommagealbum ‘De moordenaar van Lucky Luke’ – weet ons opnieuw te overtuigen met zijn alom gekende tekenstijl in combinatie met zijn typerende pagina-inkleuring. Fabien Nury – bekend van Tyler Cross en Katanga – zet op zijn beurt opnieuw een fascinerend verhaal op poten. Kortom: een sterk verhaal over een sterke prinses op een sterke manier verstript. En of we uitkijken naar het volgende album!

Details Strips
tekeningen: Matthieu Bonhomme
scenario: Fabien Nury
uitgeverij: Blloan
Jaar:
2019