Marini, 'Batman - The dark prince charming 1/2'

Marinifique

Enrico Marini is van vele markten thuis: denk maar aan de eerste twee delen van de 'Ster van de woestijn', 'De adelaars van Rome' en 'De schorpioen'. Nu mag hij eindelijk zijn droom waarmaken en een verhaal tekenen over één van de meest invloedrijke superhelden ter wereld. En laat dat een primeur zijn, want het is de eerste keer ooit dat een officieel Batman-verhaal verscheen van Europees-Italiaanse makelij.

Hoewel Marini geen comicartiest pur sang is, brengt hij het er verrassend goed van af. Marinifique zelfs! Het formaat is iets groter dan de doorsnee comic, maar qua camerastandpunt en paginasetting volgt hij perfect de cinegrafische en dynamische eigenschappen die een avontuur van de vleermuisman vereisen. Maar gelukkig is Marini ook nog altijd Marini: zijn tekeningen en vooral de inkleuringen zijn nog al tijd helemaal van hem. Met als absolute uitschieters de actiescènes of het panorama van Gotham City.

Wees niet bang als je nog nooit een comic las of geen fluit van het Batman-universum kent, want Marini probeert de diepe, psychologische analyses uit het verhaal te houden. De tientallen verwijzingen naar andere reeksen, cycli of voorafgaande verhalen vermijdt hij ook, waardoor dit tweeluik lekker onafhankelijk blijft.

Batmans grootste vijand, the Joker, kidnapt een klein meisje. Stilletjes aan kom je te weten waarom juist zij het slachtoffer van de psychopaat is en waarom Batman haar zozeer wil redden.

The Joker staat bij ons bovenaan het lijstje van de grootste superschurken aller tijden. Heath Ledger speelde de rol op zo'n geloofwaardige en legendarische manier dat zijn film, 'The dark knight', één van de beste films ooit is. En ook hier, bij Marini, is de superschurk niet minder dan indrukwekkend. Hij behoudt zijn groene haar en zijn psychopathische streken, maar de ogen zijn iets anders geschminkt dan we gewend zijn. Overigens kruisen we op onze weg doorheen het verhaal nog ander krapuul, zoals Two-Face (Harvey Dent), een straatvechtende Killer Croc en de nog steeds bloedmooie Catwoman.

Het lijken drukke dagen te worden voor Marini, mocht de verkoop van dit album in Amerika een succes blijken. Wij kijken alvast uit naar de volgende van 'De adelaars van Rome', maar eerst en vooral naar 'The dark prince charming, deel 2'.

Details Strips
Scenario & Tekeningen: Enrico Marini
Inkleuring: Enrico Marini
uitgeverij: Dargaud, DC Comics