Laurent Dufreney & Miss Prickly: ‘Crazy cavia’s 2’

Alle gekheid op een stokje

Dat dieren onderling communiceren, is algemeen geweten, maar wat ze denken blijft een raadsel. Bij de bende van de crazy cavia’s (dus geen hamsters!) weten we perfect wat ze willen: ontsnappen! Ze zijn dus niet alleen schattig, maar ze blijken zeer intelligent (dat blijkt uit door hen gebruikte woorden als ‘ordinair’ en ‘sluitingssysteem’).

Ieder caviaatje heeft een eigen persoonlijkheid. Zo is Dodo een echte slaapkop, is Cesar de leider en planberamer van de bende en dan heb je ook nog Pluisje, Indy en Takos die op hun beurt hun zegje kunnen doen. Komisch is het tweede deel van ‘Crazy Cavia’s’ wel, want ze verzinnen heel wat plannen om toch te ontsnappen. Zo denken ze dat de deur van hun wasmachine een portaal is, maar komen ze toch terug van een kale reis. Ook willen ze Dodo gebruiken als springkussen om over het hek te springen, maar ook dit is geen fantastisch plan.

Wat het verhaal op zich betreft, heeft Laurent Dufreney alweer een pluim verdiend en zorgt hij voor een goed geolied verhaal voor jong en minder jong. Over het tekenwerk van Miss Prickly kunnen we ook wel het een en ander zeggen. We kennen haar al van haar tekenwerk in de paardenstripreeks ‘te paard!’ (waar Dufreney ook de scenarist is), maar in deze stripreeks zijn we toch nog meer fan van haar grafisch werk. Ze brengt zowel dynamiek als mimiek zeer mooi in beeld, waardoor kinderen geprikkeld worden om verder te bladeren en het boek te lezen. En dat is nu net wat ons nichtje heeft gedaan; ze verslond de strip… en zag dat het goed was. Het dossier achteraan met extra info over cavia’s? Dat nemen we er al te graag bij.

 

Details Strips
scenario: Laurent Dufreney
Tekeningen: Miss Prickly
uitgeverij: Silvester Strips
Jaar:
2020