Jean Bastide & Christophe Cazenove, 'Bollie en Billie 35: Symfonie in Billie groot'

In goede handen

Het lijkt wel een gouden combinatie, een hond en zijn baasje. Denk maar aan Samson & Gert, Scooby-Doo & Shaggy en natuurlijk ook Bollie en Billie. Een succesformule hoef je nauwelijks te veranderen, waarom zou je? In ‘Symfonie in Billie groot’ blijven Cazenove en Bastide verder teren op het succes van de jongen met zijn hond en hun typische guitenstreken.   

De gags blijven nog steeds grotendeels in dezelfde trant hangen als in de vorige albums. Zo wil Billie maar niet in bad en blijft hij plekjes zoeken om zijn bottenverzameling te deponeren. Karolientje de schildpad blijft tot over haar oren verliefd op de Cocker en samen zijn ze al even onafscheidelijk als Billie en zijn baasje Bollie.

De rosse jongen wil graag een fluit om muziek te maken. Vaderlief wil er geen geld aan spenderen door er zelf eentje te maken. Het gevolg is dan ook dat zijn handen heel wat moesten incasseren. Daarna komt de fluit in nog enkele verhalen voor, maar ze overheerst niet. Hoewel de titel als muziek in de oren klinkt, zijn de gags toch erg gevarieerd en veelzijdig. Ja, we zijn content.

Het is ondertussen al van 2003 geleden dat grootmeester Roba de fakkel van zijn geesteskinderen doorgaf aan zijn assistent Verron, die op zijn beurt in 2015 de reeks doorschoof naar Christophe Cazenove en Jean Bastide. We hebben altijd al het gevoel gehad dat ze in goede handen is en dat het nog lang niet gedaan is met 'Bollie en Billie'.

Details Strips
Scenarist: Christophe Cazenove
tekenaar: Jean Bastide
uitgeverij: Ballon Media, Dargaud