Hermann & Yves H., 'Duke 3: Ik ben een schaduw'

Présence

Colorado, 1968. Morgan ‘Duke’ Finch wordt ingeschakeld door de rijke Mullins om een konvooi te escorteren met 100.000 dollar op zak. Helaas weten heel wat schelmen van deze koets, maar het gekste moet nog komen. Het is immers Dukes broer Clem die met zijn bende de koets aanvalt en vlucht met de buit. Dat verandert de zaak en dus ook de missie: de zoektocht naar Dukes broer is ingezet. Clem wordt intussen ook op de hielen gezeten door Mullins’ huurlingen, dus Duke heeft er alle baat bij om haast te maken.

Duke zit diep in de nesten: enerzijds neemt hij zijn beroep ernstig, maar anderzijds wil hij zijn broer ook niet doden. Hoewel hij rustig oud wil worden en wil genieten van zijn pensioen, komt hij toch iedere keer in de problemen.

De inmiddels 81-jarige Hermann kan nog altijd sterke strips maken. Hij levert opnieuw een erg knap verhaal af, samen met zijn zoon Yves als scenarist. De tekenaar heeft intussen ook al meer dan genoeg ervaring in het westerngenre en kan dus als geen ander de sfeer brengen uit een trage westernfilm.  

Doordat het verhaal voortbouwt op de vorige twee delen, is het dus al moeilijker om in te pikken bij deel drie. Een korte samenvatting van het vorige deel zou alvast wonderen doen voor de nieuwe lezers, hoewel we gewoon aanraden om de andere twee delen aan te kopen. De mooie matte cover met blinkende letters zorgt ervoor dat deze reeks een bepaalde présence uitstraalt, die van een klasbak. En vanbinnen gebeurt net hetzelfde. Klasse.

Details Strips
scenario: Yves H.
tekeningen: Hermann
uitgeverij: Le Lombard, Ballon Media