Herik Hanna & Ceyles, 'Detectives 3: Ernest Patisson-vervloekt'

Schot in de roos

Engeland, 1922. Detective Ernest Patisson wordt uitgenodigd op een afgelegen landgoed van de heer James Wallace op een Schots eiland. De reden? James wil achterhalen wat de oorzaak is van de psychische stoornissen van zijn vrouw Marissa. James vermoedt zelfs dat een geest hierachter zit, maar Patisson vindt dat als rationele detective natuurlijk de reinste onzin.

Eenmaal aangekomen, maakt hij kennis met de heer en zijn eega, maar ook met heel wat anderen. John, een gemeenschappelijke vriend van Ernest en James, tekent ook present op het landgoed en ’s nachts schrikken ze allebei wakker van het lawaai na een ruzie bij het koppel. Even later vinden ze James bij Marissa’s lijk, waar iemand een bijl in haar rug plantte. Alles wijst erop dat James de moordenaar is, maar even later volgen nog twee lijken waaronder dat van James. En dan moet Ernest zijn mayonaise laten werken…

Wat een knap album is het derde van de ‘Detectives’ toch. Herik Hanna is de scenarist van de zevendelige reeks, waarvan elk album over een andere detective gaat. Hanna zorgt voor een trage opbouw met veel informatie, wat ons aan het denken zet wie die dekselse moordenaar toch is. De scenarist en inkleurder blijven dezelfde, maar de tekenaars variëren wel ieder album. We zijn al gaan kijken naar de Franstalige albums en het grafische werk sluit mooi aan bij elkaar. De vorige twee delen waren al van een hoog niveau, en nu kunnen we alweer van een topper spreken. In het Frans is de reeks al ruim een jaar compleet, dus Silvester mag gerust sneller een nieuwe vertaling laten komen. Ach, we kunnen maar een ding hopen: hopelijk bevestigt deel vier, en dan spreken we van een ware topreeks.

Details Strips
scenario: Herik Hanna
Tekenaar: Ceyles
uitgeverij: Silvester