Frodo De Decker, 'De Ridder 2: willen ze bijten?'

Beet!

Ruim anderhalf jaar na zijn officiële albumdebuut is ‘De Ridder’ back on track. Net zoals in de vorige gag-bundeling zwiert hij erop los met kwalitatief hoogstaande grappen in een setting met een klunzige ridder zonder enig charisma. Met behulp van heel wat anachronismen kan tekenaar Frodo De Decker veel kanten op met zijn humor. We zien onder andere ‘the Yellow Submarine’, zwembaden, lichtprojectoren en verwijzingen naar onze glutenvrije, veganistische eetcultuur waar suiker uit den boze is.

Daarnaast komen heel wat andere bekende figuren ons begroeten in de gags. Zo is er een rolletje weggelegd voor Pol en zijn bende, maar ook voor Robbedoes, Spider-Man, The Teenage Mutant Ninja Turtles, de Hulk, Dagobert Duck en nog zo veel anderen. Die cameo’s en anachronismen zorgen voor een herkenningsfactor die ons prikkelen om verder te lezen.  

Ook de overige gags staan als een huis en bevatten humor van een vrij hoog niveau. En dankzij Frodo’s toegankelijke tekenstijl voelen lezers van alle leeftijden zich aangesproken. Het gebeurde zelfs dat we moesten giechelen bij enkele fragmenten, wat ‘De Ridder’ bombardeert tot een van de betere gag-reeksen die we in lange tijd lazen. Het zal moeilijk worden om dit gag-album te overtreffen qua humor.

Wat de cover betreft: bij het vorige album maakten we de opmerking dat de cover weinig met de inhoud te maken heeft en dat kunnen we nu gelukkig niet meer zeggen. De Ridder pronkt met zijn vishengel in de tentakels van de grote Kraken en in de eerste gag zien we het legendarische zeemonster al meteen terug. Ook dt-fouten zijn niet meer te vinden, waar we vorige keer ook een opmerking over gaven. Het eerste album kreeg anderhalf jaar geleden vier sterren, dus nu willen we eigenlijk die halve ster extra geven.

De Ridder verschijnt nog altijd in het stripblad Eppo, wat wil zeggen dat Frodo De Decker nog steeds niet is uitgeblust en nog inspiratie heeft voor de toekomst. Op naar deel 3!

Details Strips
Scenario & Tekeningen: Frodo de Decker
uitgeverij: Oogachtend
Jaar:
2019
Aantal pagina's:
48