Fred Simon, Léo & Corine Jamar, 'Mermaid project - deel 4'

De waarheid komt boven water

De climax lijkt te naderen in het vijfluik van 'Mermaid project'. In het vierde en voorlaatste deel komt een romance boven water tussen de blanke vrouw Romane Pennac en de gebronzeerde agent El Malik, wat in hun nieuwe wereld best not done is. Waarom die huidskleur zo belangrijk is, kon je al in vorige recensies lezen: het komt erop neer dat we in een omgekeerde wereld leven waar blanken een minderheid vormen en de macht zich bevindt in Afrika.

Wat niet verandert ten opzichte van vandaag, is het gefoefel binnen de bedrijven. Zo kwamen we al te weten dat Algopower mensen genetisch manipuleert met dolfijnen en er een soort zeemeermensen van maakt. Romane en El Malik hebben hun handen dus vol met het ontmaskeren van deze praktijken en dan komt er ook nog eens bij dat Romanes nichtje, Audrey, werd ontvoerd. Roger, tweelingbroer van Romane en medewerker van Algopower, ontsnapt ook uit het bedrijf en vlucht naar Frankrijk nadat hij achter de waarheid kwam.

We zien weer heel wat water, heel wat dolfijnen en natuurlijk ook heel wat spanning. Dat allemaal ten verdienste van Léo en Corine Jamar, gecombineerd met Fred Simons schitterende tekeningen. Vijf verhalen lijken ons perfect om deze reeks af te sluiten, gezien het onderwerp en de missie op zich. We kijken reikhalzend uit naar 2018, want dan zal het vijfde en laatste deel verschijnen van deze prachtige reeks.

Details Strips
tekeningen: Fred Simon
scenario: Léo Jamar, Corine Jamar
uitgeverij: Dargaud