Eric Loutte & Frédéric Zumbiehl, ‘Team Rafale 3: operatie Nexus one’

Prachtig vliegwerk

Satelliet Helios II C raakt uit zijn baan en raast naar de aarde. Tom en Jessica moeten het ding vernietigen met hun Rafales, maar het ding stort neer in Afghanistan. Voordat de Fransen het ding kunnen recupereren, is de Taliban er al mee gaan lopen. Op die manier start de zoektocht, die toch niet zo vlekkeloos verloopt als gehoopt.

Frédéric Zumbiehl is een krak in het schrijven van scenario’s voor vliegtuigstrips. Dat bewijst zijn bibliografie met onder anderen Buck Danny en de nieuwe Tanguy en Laverdure. Hij weet telkens een spannend verhaal neer te pennen met hier en daar een plotwijziging en round characters.

Dat Eric Loutte schitterend kan tekenen, weten we al even. Hoe hij zijn vliegtuigen en decors neerzet zijn bewonderenswaardig, met een zeldzame nauwkeurigheid. Tegelijk mag hij nog een beetje meer expressie en mimiek brengen in zijn personages, die ietwat statisch overkomen. Ach, we zijn blij met dit album. Het doet ons snakken naar het volgende deel van dit tweeluik, dat ongetwijfeld onze verlangens vervult.

Details Strips
scenario: Frédéric Zumbiehl
tekenaar: Eric Loutte
uitgeverij: Dupuis, Ballon Media