De tweekoppige adelaar: Wallace & Julien Camp, ‘Eagle 2: dubbel spel’ & Patrice Buendia & Damien Andrieu, ‘Adler 2: de keuze van het kwaad’

Heerlijk concept, deel twee

We waren erg enthousiast toen we de eerste delen van de tweelingreeks ‘De tweekoppige adelaar’ lazen. Het unieke concept met de geweldige cliffhanger beloofde veel goeds. Ook nu genoten we met volle teugen van deze reeks, waar een Amerikaanse en een Duitse gevechtspiloot de protagonisten zijn. Ze nemen ons mee op een fantastisch avontuur, zeker nadat ze op het einde van de debuutdelen met hun geest in elkaars lichaam belanden.

James O’brady is verbaasd dat hij ineens in het lichaam van ene Hans Raeder terechtkomt. Het kan niet erger: Hans’ ideeën staan haaks op die van James, dus voor hem is het een uitdaging om niet betrapt en gefusilleerd te worden. Ook voor Hans is het moeilijk om zijn antisemitische ideeën te verbergen voor zijn collega’s in het lichaam van James. Aan beide kanten doet men verkeerde dingen, er vallen doden … en ze moeten zelfs opnieuw vliegles volgen omdat ze nog nooit in een vijandelijk toestel hebben gezeten.

Over de eerste delen waren we al erg tevreden en nu gaan de auteurs nog een stapje verder in het verhaal. De personages evolueren, ze komen heel wat te weten over de vijand en we vragen ons af hoe dit drieluik zal aflopen. Ook het tekenwerk is weer uitstekend, maar de inkleuring van Adler vinden we dan weer iets beter dan de zachtere inkleuring van Eagle. Ach, we hebben alvast goesting in het slot van deze tweelingtrilogie!

Details Strips
Tekenaar: Julien Camp, Damien Andrieu
scenario: Wallace, Patrice Buendia
uitgeverij: Dupuis, Ballon Media
Jaar:
2019
Aantal pagina's:
48