Benoît Dellac & Jérôme Le Gris, 'Slangengod 2 : De tempel van de Ravengod'

Stapje vooruit

Voor we deze bespreking starten, willen we u even dit meegeven: voor je aan het tweede album van ‘Slangengod’ begint, lees eerst deel één nog eens, anders hoor je het donderen in Keulen. Enerzijds hebben we slangengod Loki, anderzijds oppergod Odin. Odin heeft drie Berserkers kunnen creëren die Midgaard moeten beschermen tegen gevaar (vooral de ultieme strijd, de Ragnarök). Die Berserkers kunnen een soort woede opwekken die hen nagenoeg onoverwinnelijk maakt. Berserker Elrik wordt door de Noorse koning naar Islandia gestuurd. Daar komt hij terecht in een gevecht en met hulp van Loki kan hij overtuigend winnen, maar Berserkers zouden aan de kant van Odin moeten staan.

Uit het eerste deel weten we al dat Benoît Dellac een erg bekwaam tekenaar is en op die manier geraakten we overtuigd van de reeks. Hij zorgt voor een stijl die ons doet denken aan Alex Alice en Ralph Meyer, vrij realistisch met een eigen kaderkeuze. Het scenario van Jérôme Le Gris hield ons ietwat tegen: te moeilijk, op sommige pagina’s te veel tekst waardoor het tempo wegviel … kortom: overtuigd waren we nog niet helemaal.

Na het lezen van het tweede album uit de trilogie herzien we onze mening al een beetje: de tekeningen blijven van een fantastisch niveau en ook het verhaal op zich begint duidelijker te worden. Vooral de comic-achtige pagina-indeling versiert onze aandacht, maar ook zijn we in het algemeen fan van Noordse mythologie. Laat dat derde en laatste deel maar snel komen, dit smaakt naar meer!

Details Strips
scenario: Jérôme Le Gris
tekenaar: Benoît Dellac
uitgeverij: Glénat, Ballon Media
Jaar:
2019
Aantal pagina's:
64