Benoît Dellac & Jérôme Le Gris, 'Slangengod 1: De tranen van Odin'

Grafisch top

We zijn in Islandia (nu ook wel IJsland genoemd). Een drakar loopt vast op de rotsen en een vastgebonden, zwaargewonde man duikt op rond het wrak. Hij heeft een vreemd symbool op de borst en wordt meteen meegenomen naar het dorp. Tovenares Freyda weet dat hij een berserker is en niet zomaar eentje; een krijger van Odin en ‘een van de drie’. Zijn aanwezigheid is niet zonder risico, want hij kan weleens de aandacht van slangengod Loki trekken. 

Hij moet vermoord worden, maar op datzelfde moment vallen Vikings het dorp aan. De berserker moeit zich ook in de strijd en hij doodt Rolf, maar hij spaart diens zus Nessa. Het gekke is dat de berserker zich niets herinnert van die nacht, maar hij kan zich achteraf wel voorstellen aan de rest. Zijn naam is Elrik en hij is een banneling. Door zijn daden heeft hij volgens Freyda de grootste oorlog van Islandia op dat moment veroorzaakt. Alle stof dus tot verdieping in deel twee.

Er valt heel wat te vertellen over het debuutalbum van ‘Slangengod’. Het tekenwerk van Benoît Dellac is erg fraai en de moeite waard om lang bij stil te staan. Hoewel het album grafisch gezien volledig ons ding is, las het ietwat stroef. Misschien nam scenarist Jérôme Le Gris te veel hooi op zijn vork om in het verhaal te proppen. Het mocht gerust iets rechtlijniger zijn om kennis te maken met de personages. In het Frans verscheen deel 2 onlangs, hopelijk volgt hij snel in het Nederlands. 

Details Strips
tekenaar: Benoît Dellac
scenario: Jérôme Le Gris
uitgeverij: Glénat, Ballon Media
Jaar:
2019
Aantal pagina's:
52