Beka, Labourot & Maëla, 'Hartendiefjes 3: Belle is het beu'

Luchtig verhaaltje voor jong en minder jong

Bella is de dochter van Belle en het Beest. Ze houdt van boeken, maar heeft al een tijdje moeite om de boeken ook daadwerkelijk uit te lezen. Haar moeder is ongerust en brengt haar bij een magiër, een arts die in de feeënwereld leeft. Hij stelt een griep vast, maar wij weten beter! Haar hart slaat op hol, ze wordt rood … met andere woorden: love is in the air!

Raafje en Parel, gespecialiseerde ‘Hartendiefjes’, krijgen de opdracht om Bella’s droomprins te vinden en dat brengt hen naar de campus van Harvard. Al snel komen we erachter dat zijn naam Ben Denheldt is, een bloggende student die een liefdesroman schrijft en nog talentvol blijkt ook. Denken ze … want het is eigenlijk zijn vriend Tristan die schrijft.

En wie talentvol zegt, mag daar gerust auteurs Beka en Labourot bij rekenen. We moeten eerlijk zijn: de eerste twee delen van ‘Hartendiefjes’ lazen we nog niet, maar deel drie zag er enorm veelbelovend uit. Vooral de feeërieke decors en de flukse tekenstijl trokken ons over de streep om hem aan te schaffen. En dan blijkt het nog eens een tof, vlotlezend liefdesverhaal te zijn. Deze strip is ideaal leesvoer op een druilerige zondag. Of elke andere dag van de week.

Details Strips
tekeningen: Thomas Labourot
scenario: Beka
uitgeverij: Ballon Media